Președintele României, Klaus Iohannis, participă luni și marți la Forumul Africa-Europa, de la Viena

  • 16 Decembrie 2018 22:22
Președintele României, Klaus Iohannis, participă luni și marți la Forumul Africa-Europa, de la Viena

Președintele român, Klaus Iohannis, va fi prezent la Viena, luni și marți, unde va participa la Forumul la nivel înalt Africa-Europa, eveniment care își propune să consolideze parteneriatul pe termen lung al UE cu continentul african, informează Administrația Prezidențială.

Participarea șefului statului la Forumul Africa-Europa vine la invitația Cancelarului Federal al Republicii Austria, Sebastian Kurz și a președintelui Republicii Rwanda, Paul Kagame, în calitate de înalți reprezentanți ai țărilor care dețin Președinția Consiliului UE, respectiv Președinția Uniunii Africane, anunță Președinția, într-un comunicat de presă.

"Forumul își propune să consolideze parteneriatul pe termen lung al Uniunii Europene cu continentul african și va pune accent pe stimularea investițiilor sustenabile, crearea locurilor de muncă și pe avansarea cooperării dintre Africa și Europa în era digitală. Totodată, este vizată impulsionarea implicării sectorului privat și fructificarea oportunităților de dezvoltare oferite de continentul african, în special în domeniul noilor tehnologii și al digitalizării. La Forum vor fi reprezentate la nivel înalt statele membre UE, ale Uniunii Africane, instituțiile europene, precum și instituțiile financiare internaționale și reprezentanți ai mediului de afaceri de pe cele două continente, în special din domeniul inovației, digitalizării și start-up-urilor", potrivit sursei citate.

În cadrul evenimentului, Klaus Iohannis va reliefa, dincolo de provocările comune celor două continente, posibilitățile multiple de dialog și domenii constructive de coperare dintre Europa și Africa, atât sub aspectul relațiilor dintre Uniunea Europeană și Uniunea Africană, cât și între România și statele din Africa.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău