Președintele României, Klaus Iohannis, participă la Summit-ul Consiliului Europei

  • 01 Iunie 2023 08:27
Președintele României, Klaus Iohannis, participă la Summit-ul Consiliului Europei

Președintele Klaus Iohannis va participa joi, 1 iunie, la al doilea summit al Comunității Politice Europene care va fi organizat în Republica Moldova, a anunțat Administrația Prezidențială, transmite tvr.ro.

La reuniunea care va avea loc la Castelul Mimi, raionul Anenii Noi, și-au anunțat prezența 47 de șefi de stat sau de guvern, președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene și președintele Parlamentului European.

Potrivit sursei citate, prin găzduirea Summitului Comunității Politice Europene, Republica Moldova își reconfirmă vocația europeană și consecvența în implementarea procesului de reforme necesare în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Programul summitului cuprinde o sesiune plenară, cu participarea tuturor delegațiilor, și grupuri de lucru, care vor avea loc în paralel și în cadrul cărora se vor dezbate teme care vizează securitatea, energia și conectivitatea.

Președintele Klaus Iohannis va susține o intervenție în cadrul sesiunii plenare și va participa la grupul de lucru privind securitatea.

În cadrul dezbaterilor, șeful statului va aborda aspectele de actualitate generate de impactul războiului de agresiune declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, în domeniile securitar, economic, alimentar sau umanitar; sprijinul susținut pentru Republica Moldova și Ucraina, coordonarea eforturilor comune pentru combaterea amenințărilor hibride, de la atacuri cibernetice, la dezinformare și campanii de manipulare; creșterea rezilienței și continuarea sprijinului acordat statelor vulnerabile din regiune, a arătat Administrația Prezidențială.

Comunitatea Politică Europeană este un format interguvernamental de dezbatere și o platformă pentru coordonare politică între statele europene în scopul promovării dialogului politic și a cooperării pe teme de interes comun, pentru consolidarea securității, stabilității și a prosperității pe continentul european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău