Președintele României a promulgat două legi care modifică OUG privind circulația pe drumurile publice

  • 27 Decembrie 2018 15:19
Președintele României a promulgat două legi care modifică OUG privind circulația pe drumurile publice

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele pentru promulgarea a două legi care modifică Ordonanța de Urgență a Guvernului privind circulația pe drumurile publice.

În 28 noiembrie, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, legea potrivit căreia șoferul poate depune la Poliția Rutieră dovada înlocuitoare a permisului din momentul eliberării ei.

A doua lege de modificare a Ordonanței de Urgență a Guvernului, promulgată de președinte prevede reglementări referitoare la examinarea medicală pentru obținerea permisului de conducere.

Potrivit prevederilor, examinarea medicală a solicitanților pentru permisul de conducere, precum și a conducătorilor de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se realizează în unități de asistență medicală autorizate, existente la nivelul fiecărui județ, care au obligația luării în evidență a acestora.

Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidența sau îngrijirea sa, prezintă afecțiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului Sănătății este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistență medicală autorizată, cu diagnosticele constatate și cu datele de contact ale unității medicale în care medicul trimițător își desfășoară activitatea și să consemneze acest lucru în fișa medicală a conducătorului. Biletul de trimitere va fi comunicat conducătorului, de îndată, prin orice mijloc de comunicare prevăzut de Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă. În baza biletului de trimitere, în termen de 3 zile lucrătoare de la comunicarea acestuia, persoana care posedă permis de conducere este obligată să se prezinte la unitatea de asistență medicală autorizată pentru a efectua examinarea medicală de specialitate.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău