Președintele României subliniază necesitatea creării condițiilor pentru atragerea investițiilor și ameliorarea mediului de afaceri din R. Moldova

  • 07 Septembrie 2021 16:16
Președintele României subliniază necesitatea creării condițiilor pentru atragerea investițiilor și ameliorarea mediului de afaceri din R. Moldova

Președintele României Klaus Iohannis l-a primit, marți, la Palatul Cotroceni, pe viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

"Președintele Klaus Iohannis a salutat vizita la București a reprezentantului Guvernului Republicii Moldova, vizită care reprezintă o reconfirmare a relației speciale dintre România și Republica Moldova și care oferă ocazia pentru consolidarea suplimentară a dialogului bilateral, în vederea unei cooperări aprofundate pe toate palierele pentru luarea deciziilor necesare avansării proiectelor comune de interes strategic", arată Administrația Prezidențială din România într-un comunicat, citat de Agerpres.

Șeful statului român a evocat discuțiile recente avute cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, din 27 august, la Chișinău, și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, din 1 septembrie, la București, și a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state.

"Președintele României a remarcat primele decizii luate de noul Guvern de la Chișinău, care transmit semnale încurajatoare și care indică voința avansării unor reforme menite să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăți. Președintele Klaus Iohannis a subliniat, printre altele, necesitatea creării condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor, inclusiv românești, și ameliorarea mediului de afaceri", mai arată Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuțiilor a fost evocată și viitoarea ședință comună de Guvern, care va avea loc la Chișinău și care va trebui să se concentreze, cu decizii și soluții concrete de cooperare, asupra domeniilor și proiectelor comune prioritare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău