Președintele român Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Mitropoliei Basarabiei îi sunt alocate anual 2 milioane de Euro

  • 08 Noiembrie 2023 09:35
Președintele român Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Mitropoliei Basarabiei îi sunt alocate anual 2 milioane de Euro

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea adoptată de Parlamentul român prin care Mitropolia Basarabiei primește, anual, câte două milioane de euro ca ajutor din partea statului român. Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Inițiatorii proiectului au fost premierul Marcel Ciolacu, președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis și liderul deputaților PSD, Ciprian Șerban.

Legea promulgară de șeful statului român, președintele Klaus Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Sumele alocate de la bugetul de stat sunt destinate acoperirii cheltuielilor necesare, precum restaurarea și conservarea bunurilor din patrimoniu, completarea fondurilor proprii necesare întreținerii și funcționării centrelor eparhiale și a unităților de cult cu venituri mici sau fără venituri, amenajarea și întreținerea muzeelor culturale religioase sau achiziționarea de imobile necesare desfășurării activităților liturgice, culturale și mediatice ale unităților de cult, precum și a activităților de asistență socială și medicală susținute de unitățile de cult.

Banii mai pot fi folosiți și pentru organizarea unor manifestări cultural religioase și mediatice sau pentru construirea, amenajarea și funcționarea unor unități preșcolare și școlare (grădinițe, școli primare, gimnaziale, liceale).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău