Președintele Renault spune că 2020 va fi crucial pentru alianța Renault-Nissan

  • 22 Octombrie 2019 14:42
Președintele Renault spune că 2020 va fi crucial pentru alianța Renault-Nissan

Anul următor va fi unul determinant pentru relansarea alianței Renault-Nissan, după un an 2019 marcat de o degradare a rezultatelor celor doi parteneri, a declarat marți președintele grupului auto francez Renault, Jean-Dominique Senard, transmite Reuters, preluat de AGERPRES.

Parteneriatul Renault-Nissan a fost zguduit de arestarea fostului director general Carlos Ghosn la Tokyo, în urmă cu un an, pe fondul acuzațiilor de nereguli financiare. Cele două firme încearcă să reparare relațiile, inclusiv prin schimbarea echipelor manageriale, pentru a se concentra din nou pe eforturile comune de reducere a costurilor și investiții în noi tehnologii.

"Obsesia mea este ca această alianță să decoleze în 2020. Dacă în 2020 nu vom reuși să începem să extragem întregul potențial al alianței, voi considera acest lucru drept un eșec, atât la nivel personal cât și al echipelor noastre", a declarat Jean-Dominique Senard pentru postul de radio France Inter.

Senard nu a oferit alte detalii dar a precizat că orice alte subiecte, precum cel privind o relansare a discuțiilor de fuziune cu Fiat Chrysler, care au fost abandonate în luna iunie, sunt secundare în raport cu proiectele industriale asupra cărora Renault și Nissan trebuie să lucreze. "Niciodată să nu spui niciodată însă în prezent acest subiect nu este pe masă", a spus Senard.

De asemenea, cu privire la o reechilibrare a alianței Renault-Nissan, printr-o diminuare a participației de 43,4% deținută de Renault la Nissan, Senard a spus că acesta nu este un subiect de actualitate. "Important este ca această alianță să se consolideze pe plan internațional. Renault este o companie mondială cu rădăcini franceze, și va rămâne așa, însă nu poate supraviețui de una singură", a mai spus Jean-Dominique Senard.

Industria auto mondială se confruntă în prezent cu o revoluție fără precedent odată cu înăsprirea, în 2020, a normelor europene privind emisiile de CO2 și scăderea apetitului pentru motoare diesel și pe benzină. În acest context, Jean-Dominique Senard a anunțat lansarea primelor autoutilitare Renault cu alimentare pe hidrogen: Kangoo și Master. În prezent hidrogenul este puțin reprezentat în oferta electrică a Renault, care este dominată de modele pe bază de baterii reîncărcabile.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău