Președintele raionului Fălești a fost suspendat din funcție

  • 16 Aprilie 2021 17:51
Președintele raionului Fălești a fost suspendat din funcție

Președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntîna, a fost suspendat din funcție cu votul majorității consilierilor raionali, în ședința de astăzi, 16 aprilie. Propunerea de suspendare a venit după ce pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. Fracțiunea Partidului Socialiștilor a părăsit ședința înainte de a începe examinarea chestiunii, transmite IPN.

Decizia de suspendare a fost luată „luând în considerare informațiile publice cu privire la inițierea urmăririi penale pe numele președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate alcoolică, dar și având în vedere eventuala folosire a resurselor publice cu rea-credință și în scopuri personale ce produce efecte negative asupra încrederii publice în autoritatea publică locală a raionului Fălești”. De asemenea, a fost aprobată inițierea unei anchete de serviciu pentru examinarea tuturor circumstanțelor imputate președintelui raionului.

Sergiu Fîntînă va fi suspendat din funcție până la emiterea unei decizii definitive pe dosarul său, cu încetarea plăților salariale și interzicerea folosirii automobilului de serviciu și a ștampilei.

Fiind prezent în sala Consiliului raional Fălești și întrebat cum comentează situația, Sergiu Fîntînă a spus că este pornită procedură juridică în privința sa și, atunci când va fi finalizată, va veni cu argumente.

Vicepreședintele organizației teritoriale a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Sergiu Fîntînă, a fost ales președinte al Consiliului raional Fălești pe 30 noiembrie 2019. Potrivit portalului nordnews.md, acesta a fost surprins în stare de ebrietate la volanul automobilului de serviciu pe 24 noiembrie 2020, dar și pe 19 martie 2021.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău