Președintele raionului Cahul, plasat sub control judiciar

  • 04 Mai 2022 18:17
Președintele raionului Cahul, plasat sub control judiciar

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă, a fost plasat sub control judiciar pentru un termen de 60 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Cahul, deși procurorii au solicitat să-i fie prelungit arestul la domiciliu pentru încă 30 de zile, transmite IPN.

În privința șefului Direcției regionale construcții din cadrul Consiliului raional Cahul, măsura preventivă sub formă de arest preventiv a fost înlocuită cu arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. În cazul unui specialist din cadrul Direcției achiziții publice, măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu a fost înlocuită cu liberare provizorie sub control judiciar. În privința administratorului unui agent economic s-a dispus eliberarea din arest la domiciliu fără aplicarea unei alte măsuri preventive.

Procurorii anticorupție consideră că deciziile instanței de judecată sunt neîntemeiate și le vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Cahul.

Pe 18 aprilie, procurorii anticorupție au înaintat Consiliului raional Cahul un demers privind suspendarea din funcție a președintelui raionului. Deocamdată nu există o decizie pe marginea demersului. La ședința din 19 aprilie a Consiliului  fost prezentată o dispoziție semnată de către președintele raionului Cahul care, deși se afla în arest la domiciliu, a împuternicit o altă persoană să exercite atribuțiile sale.

Președintele raionului Cahul și alte opt persoane au fost reținuți în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste un milion de lei în urma unor achiziții trucate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău