Președintele Pro Moldova, Andrian Candu, și secretarul general al partidului, Vladimir Cebotari, au demisionat din funcții

  • 30 Octombrie 2021 09:16
Președintele Pro Moldova, Andrian Candu, și secretarul general al partidului, Vladimir Cebotari, au demisionat din funcții

Președintele Pro Moldova, Andrian Candu, dar și secretarul general al partidului, Vladimir Cebotari, și-au prezentat demisiile din funcții, în cadrul Consiliului Național Politic. În calitate de președinte interimar al formațiunii a fost votat Boris Foca, iar funcția de secretar general al partidului a fost ocupată de Radu Crețu, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Pro Moldova, Boris Foca este membru al partidului încă de la fondarea acestuia, are 39 de ani, este lector universitar, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China. Are o bogată experiență de manager atât în afaceri, cât și în sectorul asociativ.

În aceeași ședință, Consiliul a aprobat o nouă componență a Biroului permanent și s-a decis instituirea funcției de secretar general executiv, alegându-l pe Igor Melnic în această funcție.

În comunicat se menționează că, potrivit statutului formațiunii, conducerea partidului urmează să fie aleasă la următorul Congres al Partidului Pro Moldova. Organul de conducere între două congrese este Consiliul Național Politic.

Partidul Politic Pro Moldova și-a început activitatea în iunie 2020, în baza unui grup de deputați democrați, conduși de Andrian Candu.

După alegerile parlamentare anticipate din luna iulie a acestui an, mai mulți lideri de partide au părăsit șefia formațiunilor. Este vorba despre liderul Platformei DA, Andrei Năstase, președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon, președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău