Președintele Poloniei | Dacă NATO nu răspunde provocărilor Rusiei, am putea vedea avioane rusești deasupra orașelor Varșovia, Praga și Berlin

  • 13 Martie 2019 11:25
Președintele Poloniei | Dacă NATO nu răspunde provocărilor Rusiei, am putea vedea avioane rusești deasupra orașelor Varșovia, Praga și Berlin

Președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat că este nevoie de o reacție a NATO la provocările rusești, cum ar fi încălcarea spațiului aerian - transmite Polskie Radio 24.

Potrivit liderului de la Varșovia, acțiunile provocatoare sunt un fel de control de securitate, în care Rusia verifică disponibilitatea de reacție a NATO. "Dacă nu reacționăm, mâine vom avea avioane rusești deasupra Pragăi, a Varșoviei, iar poimâine, probabil, deasupra Berlinului" - a avertizat Duda.

Președintele polonez a mai atras atenția asupra amenințărilor cibernetice venite dinspre Moscova, explicând că este vorba despre atacuri ale hackerilor, răspândirea de știri false sau crearea unor pagini false pe rețelele sociale prin care Federația Rusă încearcă să influențeze politica, în special deciziile electorale din alte țări.

În opinia lui Andrzej Duda, acest tip de spionaj și terorism cibernetic sunt mult mai eficiente decât, de exemplu, atacul asupra fostului spion Serghei Skripal, în Marea Britanie, caz care, în opinia sa, a fost doar "o manifestare rusească a puterii și a aroganței".

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,24 m/s
Sun
17
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău