Președintele polonez în vizită la Chișinău

  • 03 Decembrie 2012 09:18
Președintele polonez în vizită la Chișinău

În timpul vizitei președintelui polonez, vor fi luate o serie de măsuri de securitate, care vor crea unele restricții în trafic, pe anumite străzi ale capitalei, anunță Serviciul Pază de Stat și Ministerul de Interne.

Președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, va sosi duminică, 2 noiembrie, la Chișinău, într-o vizită oficială. El va fi însoțit de soția sa, Anna Komorowska.

Bronisław Komorowski va avea o întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, mâine,  la Reședința de Stat, unde va fi semant Programul executiv între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Polone în domeniul culturii, educației și științei pentru anii 2012-2014. De asemenea, urmeză să fie semnat Protocolul celei de-a 3-a Ședințe a Comisiei mixte moldo-poloneze pentru cooperare economică. Cei doi șefi de stat vor participa la deschiderea Conferinței „Experiența democrației locale în procesul de transformare” și la deschiderea Forului oamenilor de afaceri.

Tot mâine, Nicolae Timofti și Bronisław Komorowski vor depune flori la placa memorială a fostului președinte polonez, Lech Kaczynski, din Chișinău. Academia de Științe a Moldovei îi va acorda președintelui Poloniei titlul Doctor Honoris Causa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău