Președintele polonez Duda consideră mutarea mercenarilor Wagner în Belarus periculoasă pentru Polonia

  • 27 Iunie 2023 19:59
Președintele polonez Duda consideră mutarea mercenarilor Wagner în Belarus periculoasă pentru Polonia

Mutarea în Belarus a mercenarilor ruși din grupul Wagner, încurajată de Moscova după rebeliunea de sâmbăta trecută, este periculoasă pentru Polonia, a apreciat marți președintele polonez Andrzej Duda, citat de Reuters.

"Vedem ce se întâmplă, relocarea forțelor ruse, sub forma Grupului Wagner, în Belarus, și șeful grupului Wagner care merge acolo, sunt semnale foarte negative pentru noi, pe care vrem să le aducem viguros în atenția aliaților noștri", a declarat Duda presei la plecarea către Olanda, unde se va întâlni cu alți lideri din NATO, informează Agerpres.

Marți după-amiază, președintele belarus Aleksandr Lukașenko a confirmat că fondatorul grupării ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a sosit în Belarus.

Lukașenko a declarat că nu va construi baze pentru gruparea Wagner și nici nu va deschide centre de recrutare pentru aceasta, dar i-ar putea oferi o bază dezafectată a armatei.

De asemenea, el i-a dat ministrului său al apărării, Viktor Krenikov, sarcina de a discuta cu Prigojin posibilitatea de formare în Belarus a unei unități militare după modelul Wagner.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău