Președintele Parlamentului ucrainean a fost destituit din funcție

  • 07 Octombrie 2021 15:32
Președintele Parlamentului ucrainean a fost destituit din funcție

Președintele Radei Supreme de la Kiev, Dmitro Razumkov, a fost destituit din funcție, cu voturile a 284 de deputați - transmite, joi, agenția RBC.

Inițiatorul procedurii de demitere a lui Razumkov de la șefia Parlamentului Ucrainei este liderul grupului parlamentar al partidului pro-prezidențial "Slujitorul Poporului", David Arahamia, unul dintre motive fiind neînțelegerile pe marginea legii referitoare la statutul oligarhilor, adoptată recent de Parlamentul de la Kiev, dar care nu a fost semnată de șeful legislativului. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, de asemenea, a declarat recent că șeful Parlamentului va fi destituit fiindcă nu a respectat programul partidului.

"Cred că aceasta este o problemă interpartinică. Este o mare greșeală din partea lui Dmitro sau a consultanților săi că această chestiune a ajuns în presă. Pentru mine, totul este foarte simplu: dacă luptăm cu oligarhii, semnează legea (noua lege privind statutul oligarilor, n.r.). Dacă nu semnezi, caută-ți o altă echipă" - a punctat Zelenski.

În vârstă de 38 de ani, Dmitro Razumkov a fost ales la șefia Parlamentul Ucrainei în 2019, după scrutinul parlamentar din anul respectiv. Anterior, Razumkov a fost președinte al partidului pro-prezidențial "Slujitorul Poporului".

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Thu
13
Fri
17
Sat
19
Sun
16
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău