Președintele Parlamentului ucrainean a acceptat postul de premier

  • 12 Aprilie 2016 10:14
Președintele Parlamentului ucrainean a acceptat postul de premier

Președintele Radei Supreme de la Kiev, Volodimir Groisman, a acceptat funcția de șef al guvernului ucrainean, propusă de Blocul lui Petro Poroșenko - potrivit unor surse din Administrația Prezidențială.

Conform acestor surse, în timpul negocierilor care au avut loc la Kiev, președintele Poroșenko a amenințat că, în cazul în care Groisman nu acceptă postul de premier, îl va desemna candidat la această funcție pe fostul ministru de interne Iuri Lușenko. Presa ucraineană a scris luni că a existat un conflict între echipa președintelui Ucrainei li Volodimir Groisman, acesta din urmă insistând asupra includerii propriilor oameni în viitorul Cabinet de miniștri. În același timp, Groisman nu a acceptat ca din viitorul guvern să facă parte actualul adjunct al șefului Administrației Prezidențiale, Vitali Kovalciuk, sau șeful Administrației Regionale de Stat Harkiv, Igor Rainin.

Amintim că Arseni Iațeniuk și-a anunțat demisia din funcția de premier al Ucrainei duminică seara, după două luni de presiuni din partea partenerilor săi de coaliție. "Am luat decizia de a demisiona. Îmi voi prezenta demisia în Parlament marți, 12 aprilie. Decizia mea se bazează pe o serie de motive: criza politica în guvern a fost declanșată artificial, dorința de a schimba o persoană i-a orbit pe politicieni și le-a paralizat voința de a face schimbări reale în țară" - a declarat Iațeniuk în cadrul emisiunii "Zece minute cu premierul", transmisă de mai multe posturi de televiziune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău