Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe

  • 11 Septembrie 2021 11:32
Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jakub Kulhánek, aflat într-o vizită oficială în țara noastră. Discuțiile s-au axat pe evoluția relațiilor interparlamentare, dar și colaborarea în domeniul economiei și al comerțului. La înâtlnire, a participat și președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

În cadrul întrevederii, Speakerul Igor Grosu a vorbit despre prioritățile Parlamentului de Legislatura a XI-a. O atenție prioritară este acordată reformării domeniului justiției și combaterii corupției.

”Prin prioritățile noastre se regăsește reformarea activităților instituțiilor publice, astfel încât acestea să activeze în interesul cetățenilor”, a subliniat Igor Grosu.

De asemenea, Președintele a reiterat că integrarea europeană este obiectivul principal al politicilor promovate de autorități și că experiența cehă a fost și va fi extrem de utilă pentru Legislativul și Executivul de la Chișinău. 

”Vă mulțumesc pentru susținerea aspirațiilor europene ale țării noastre, dar și pentru ajutorul generos și dezinteresat acordat în combaterea pandemiei de Covid-19”, a menționat Igor Grosu.

Ministrul ceh de externe, Jakub Kulhánek, i-a urat succes Președintelui Parlamentului în atingerea scopurilor propuse și implementarea reformelor.

A fost exprimată dorința pentru fortificarea colaborării, inclusiv în domeniul investițional și al comerțului. În acest sens, oficialii au convenit să revitalizeze relațiile interparlamentare, dar și la nivelul comisiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău