Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE, Thomas Mayr-Harting

  • 14 Septembrie 2021 09:57
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE, Thomas Mayr-Harting

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean. La întrevedere au fost prezenți șeful Delegației  Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Vladimir Bolea, șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, ambasadoarea Suediei în Moldova, Katarina Fried.

Discuțiile s-au axat pe subiectele prioritare de pe agenda colaborării Parlamentului Republicii Moldova cu OSCE. 

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului de presă al Legislativului, părțile au examinat pașii de consolidare a încrederii și dialogului între cele două maluri ale Nistrului, în măsură să avanseze procesul de reglementare transnistreană la toate nivelurile, prioritare fiind protecția drepturilor omului și libertatea de circulație.

”Am discutat despre situația pandemică și am confirmat deschiderea noastră de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în stânga Nistrului. Am vorbit totodată despre situația drepturilor omului în regiune și despre necesitatea asigurării liberei circulații între maluri”, a declarat Igor Grosu.

S-a vorbit și despre problema plăcuțelor cu numere neuter, fiind exprimată speranța că împreună se vor găsi soluții, astfel încât cetățenii simpli să nu aibă de suferit.

Reprezentantul Special al Președintelui în Exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean a asigurat de disponibilitatea fermă de a oferi sprijinul necesar pentru realizarea progreselor în subiectele cheie.  

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău