Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu europarlamentarul Corina Crețu: „Republica Moldova trebuie ajutată în parcursul său european”

  • 19 Septembrie 2023 16:25
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu europarlamentarul Corina Crețu: „Republica Moldova trebuie ajutată în parcursul său european”

„Republica Moldova trebuie ajutată în parcursul său european”, este mesajul transmis în cadrul întrevederii de astăzi a președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu europarlamentara Corina Crețu. „Fiind membră și în cadrul comisiilor pentru control bugetar, precum și dezvoltare regională, am vorbit despre importanța investițiilor în economia verde cât și în infrastructură”, a declarat Igor Grosu, potrivit unui comunicat al Parlamentului Republicii Moldova.

„În context, am menționat că astăzi este o zi importantă pentru Republica Moldova din punct de vedere al securității energetice, deoarece rețelele de transport a gazelor din țara noastră deținute de Gazprom, sunt operate în premieră de către Vestmoldtransgaz SRL, compania creată de Transgaz România și BERD. Ultimii doi ani ne-au învățat multe, dar putem spune cu certitudine că suntem mai bine pregătiți pentru sezonul de iarnă, iar cel mai important- nu mai putem fi șantajați de Kremlin.
 
Am trecut în revistă și agenda parlamentară, dar și progresele pe cele 9 recomandări ale Comisiei Europene în contextul acordării statutului de țară candidată.
 
Suntem recunoscători Parlamentului European pentru noutatea de azi privind organizarea unei dezbateri în luna octombrie pentru a adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova”, a spus Igor Grosu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău