Președintele Parlamentului European vrea o listă neagră cu traficanții de migranți

  • 09 Iulie 2018 17:03
Președintele Parlamentului European vrea o listă neagră cu traficanții de migranți

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a subliniat luni, în cadrul unei vizite la Tripoli, necesitatea de a se crea o ''listă neagră'' a principalilor traficanți de migranți, pentru a combate traficul de persoane în Europa și în Africa, relatează AFP.

„Trebuie creată o listă neagră a marilor traficanți (...) pentru ca forțele de poliție și organizațiile de combatere a criminalității din Africa și din Europa să poate colabora cu un obiectiv comun", a declarat Tajani într-o conferință de presă.

Acești traficanți "sunt teroriști, traficanți de arme și de ființe umane", a adăugat el.

"Dacă nu vom reuși să eliminăm aceste organizații criminale, va fi extrem de dificil să luptăm împotriva imigrației clandestine", a mai spus Tajani.

Declarația a fost făcută la finalul unei întrevederi cu șeful guvernului libian de uniune națională (GNA), Fayez al-Sarraj.

Tajani a spus că a discutat cu oficialul libian despre importanța de a monitoriza frontierele din sudul Libiei pentru a limita fluxurile de migranți care ajung în această țară pentru a se aventura în călătoriile periculoase pe Mediterana.

Cooperarea economică, precum și cea în domeniile sănătății și învățământului superior s-au aflat de asemenea pe agenda discuției celor doi oficiali.

Pe plan politic, Tajani a precizat că UE este pregătită să ajute Libia în organizarea viitoarelor alegeri, în special în ''pregătirea tehnică'' și prin trimiterea de observatori pentru a monitoriza buna desfășurare a scrutinului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău