Președintele Parlamentului European, spitalizat pentru a doua oară în trei luni

  • 10 Ianuarie 2022 17:56
Președintele Parlamentului European, spitalizat pentru a doua oară în trei luni

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a fost spitalizat pentru a doua oară în ultimele 90 de zile, transmite luni DPA, potrivit Agerpres.

Politicianul social-democrat italian în vârstă de 65 de ani a fost internat într-un spital din Italia pe 26 decembrie ''din cauza unei complicații grave cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar'', a declarat purtătorul său de cuvânt Roberto Cuillo.

Acesta a adăugat că toate întâlnirile oficiale din această perioadă ale președintelui PE au fost anulate.

În luna septembrie, Sassoli (65 de ani), fost jurnalist de televiziune, a fost spitalizat cu pneumonie și din acest motiv nu a putut prezida sesiunea PE în care șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a rostit discursul anual privind Starea Uniunii.

Ulterior, el s-a deplasat în Italia după ce medicii au fost de acord ca politicianul să se recupereze după boală în țara natală.

David Sassoli a devenit președinte al Parlamentului European în 2019 în cadrul unui acord mai amplu între cele mai mari familii politice europene cu privire la funcțiile de top din principalele instituții ale Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău