Președintele Parlamentului European: "Macedonia și Albania trebuie să depună eforturi serioase pentru aderarea la UE"

  • 17 Mai 2018 14:39
Președintele Parlamentului European:

"Macedonia și Albania trebuie să depună eforturi serioase pentru aderarea la UE", a declarat președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, care participă la summitul UE - Balcanii de Vest de la Sofia.

"Negocierile cu Macedonia au început deja, acest lucru este valabil și pentru Serbia și Muntenegru", a subliniat Tajani. Întrebat despre opinia sa legată de libertatea mass-media în Muntenegru, președintele Parlamentului European a răspuns că a efectuat o vizită în această țară în urmă cu 7-8 luni și că se depun eforturi, pentru a merge în direcția cea bună.

"Trebuie să consolidăm libertatea mass-media. Am mai spus-o și Slovaciei după uciderea jurnalistului de investigație de acolo. Eu însumi sunt jurnalist, iar libertatea presei este extrem de importantă peste tot", a adăugat el. Cu toate acestea, potrivit președintelui Parlamentului European, libertatea mass-media trebuie să existe și în dimensiuni reale.

"Pentru cel mai recent caz din Muntenegru, este important să trimitem un mesaj puternic că libertatea mass-media este unul dintre cele mai importante lucruri din dialogul nostru", a mai spus Antonio Tajani.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău