Președintele Parlamentului efectuează o vizită oficială în Turcia

  • 25 Ianuarie 2023 09:23
Președintele Parlamentului efectuează o vizită oficială în Turcia

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Republica Turcia, în perioada 25 – 27 ianuarie curent, la invitația omologului său turc, Serviciul de presă al legislativului.

La Ankara, șeful legislativului va avea întrevederi cu Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop și cu o delegație parlamentară turcă. Programul vizitei mai include întrevederi cu Ministrul Afacerilor Externe, Mevlüt Çavușoğlu, cu Ministrul Energiei și al Resurselor Naturale, Fatih Dönmez, cu Ministrul Comerțului, Mehmet Muș, cu Președintele Agenției Turce de Cooperare și Coordonare (TİKA), Serkan Kayalar și cu Președintele Uniunii Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB), Rifat Hisarciklioğlu. Oficialii vor discuta despre prioritățile agendei parlamentare, despre intensificarea schimburilor comerciale și a investițiilor turce în economia Republicii Moldova.

Cu ocazia vizitei în Republica Turcia, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, are planificată și o discuție cu reprezentanții comunității moldovenești la Ankara.

Șeful legislativului va fi însoțit de o delegație de deputați, membri ai Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcia și ai Comisiei economie, buget și finanțe: Fiodor Gagauz, Radu Marian, Sergiu Lazarencu și Larisa Novac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău