Președintele Parlamentului de la Kiev îi recomandă lui Zelenski să nu caute modalități de a capitula în fața Rusiei

  • 22 Mai 2019 14:10
Președintele Parlamentului de la Kiev îi recomandă lui Zelenski să nu caute modalități de a capitula în fața Rusiei

Șeful Parlamentului de la Kiev, Andri Parubi, recomandă noului președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, "să nu caute modalități prin care să capituleze în fața agresorului rus", scrie Rador.

Într-o ședință parlamentară de urgență, convocată la solicitarea lui Zelenski, Andri Parubi a amintit că pe 22 mai se împlinesc 140 de ani de la nașterea lui Simon Petliura, lider al luptei pentru independența Ucrainei în perioada de după izbucnirea Revoluției Ruse din 1917, iar pe 23 mai ucrainenii marchează Ziua Eroilor (o sărbătoare neoficială în onoarea luptătorilor pentru libertate).

În această zi a anului 1938, un agent bolșevic l-a ucis, la Rotterdam, pe Evhen Konovalțev, figură proeminentă a naționaliștilor ucraineni. "Prin urmare, nici Petliura, nici Konovalțev nu ar fi propus vreodată ucrainenilor un referendum cu privire la reconcilierea cu Rusia. Oamenii respectivi au luptat contra Rusiei și pentru Ucraina.

Recomand președintelui și echipei sale să studieze lecțiile de istorie ucraineană și să nu caute modalități de a capitula în fața Rusiei" - a declarat președintele Parlamentului de la Kiev, comentând propunerea lui Volodimir Zelenski de a organiza un referendum în care ucrainenii să spună ce fel de negocieri de pace ar trebui să încheie Kievul cu Moscova.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău