Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE. Problema plăcuțelor cu numere neutre - pe agenda discuției

  • 08 Septembrie 2021 14:53
Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE. Problema plăcuțelor cu numere neutre - pe agenda discuției

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s–a întâlnit cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch. La întrevedere a participat și consilierul politic din cadrul Misiunii OSCE la Chișinău, Paolo Tatti.

În cadrul întâlnirii, s-a făcut un schimb de opinii privind evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană și a măsurilor ce urmează a fi întreprinse în viitorul apropiat.

„S-a vorbit și despre problema plăcuțelor cu numere neutre și a fost exprimată speranța că împreună se va găsi o soluție, astfel încât cetățenii simpli să nu aibă de suferit. De asemenea, s-a discutat despre situația pandemică din Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană”, se menționează în comunicatul emis de Serviciul de presă al Legislativului. 

În cadrul discuției au fost abordate și alte subiecte de interes de pe agenda de colaborare cu OSCE, cum ar fi respectarea drepturilor omului pe malul stâng al Nistrului și provocările de securitate din țară și din regiune.

 “Mizăm pe oferirea asistenței și expertizei necesare din partea reprezentanților OSCE autorităților de la Chișinău, astfel ca cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului să beneficieze de libera circulație, fără a îngrădi accesul la serviciile din toate sferele sociale, inclusiv din sistemul medical și al educației”, a menționat Igor Grosu.

Șeful Misiunii OSCE a confirmat deschiderea organizației „în continuarea unei bune colaborări și disponibilitatea de a oferi tot sprijinul Republicii Moldova în efortul autorităților focusat pe interesul cetățenilor”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău