Președintele Moldovagaz: „De ce să fierbeți un vas plin cu apă, dacă vreți să vă faceți doar o cană de ceai sau de cafea?”

  • 17 Octombrie 2021 13:25
Președintele Moldovagaz: „De ce să fierbeți un vas plin cu apă, dacă vreți să vă faceți doar o cană de ceai sau de cafea?”

După ce Moldovagaz le-a solicitat în câteva rânduri consumatorilor să reducă temporar consumul zilnic de gaze naturale, președintele Consiliului de Administrație al companiei, Vadim Ceban, cere populației să fiarbă mai puțină apă pentru ceai sau cafea.

De ce să fierbeți un vas plin cu apă, dacă vreți să vă faceți doar o cană de ceai sau de cafea?” i-a mustrat Vadim Ceban pe consumatorii moldoveni, într-o postare pe Facebook scrisă în limba rusă.

El s-a mai întrebat cât de dificil poate fi ca oamenii să diminueze capacitatea sistemelor de încălzire autonome atunci când pleacă de acasă sau pe timp de noapte. El îi mai sfătuiește pe cetățeni să nu-și aerisească atât de mult încăperile și să facă acest lucru doar pentru 10-15 minute pe zi.

Totodată, Vadim Ceban și-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că unele întreprinderi continuă să folosească gazul natural pentru nevoile lor tehnologice, în locul unor combustibili alternativi, în ciuda tuturor apelurilor Moldovagaz.

O încercare de a induce societății o stare de panică și de a slăbi pozițiile autorităților de la Chișinău în timpul negocierilor cu Gazprom. Astfel a calificat solicitările tot mai dese venite din partea Moldovagaz privind economisirea gazelor naturale fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău