Președintele Mexicului, a șasea cea mai afectată țară din lume, susține că nevoia de a purta mască în public nu e dovedită științific

  • 25 Iulie 2020 11:21
Președintele Mexicului, a șasea cea mai afectată țară din lume, susține că nevoia de a purta mască în public nu e dovedită științific

Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat vineri că nevoia de a purta mereu o mască în public nu a fost dovedită științific, la o zi după ce acest stat a înregistrat un nou record zilnic de cazuri de coronavirus, scrie Agerpres.

Lopez Obrador a spus că medicii i-au spus că "nu trebuie să port o mască dacă păstrez o distanță sănătoasă, iar în locurile unde este necesară sau este regula, ca să nu spun obligatorie, acolo o port".

"În avion ți se cere să o porți și am purtat-o", a declarat el în cadrul unei conferințe de presă în statul Oaxaca, la care nu a purtat o mască.

Mexicul, a șasea cea mai afectată țară din lume, a confirmat vineri 7.573 de noi cazuri de COVID-19, ceeea ce ridică bilanțul total la 378.285 de infectări și 42.645 de morți.

"La birou, primesc constant cetățeni, lideri ai unor organizații sociale, politice, religioase sau economice și ceea ce facem este de asemenea să păstrăm o distanță sănătoasă", a spus Lopez Obrador.

Președintele de stânga a criticat "autoritarismul politicienilor" care au impus izolarea obligatorie și a spus că mexicanii "s-au comportat foarte bine" într-un regim de carantină voluntară.

De asemenea, președintele a mai spus că există semne că pandemia "pierde din putere puțin câte puțin" în Mexic.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău