Președintele mexican îl îndeamnă pe Donald Trump la dialog în problema imigrației ilegale

  • 31 Mai 2019 08:53
Președintele mexican îl îndeamnă pe Donald Trump la dialog în problema imigrației ilegale

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador i-a adresat joi o scrisoare omologului său american, invitându-l la dialog, după ce Donald Trump a anunțat introducerea de taxe vamale împotriva Mexicului, acuzat de atitudine laxă în dosarul imigrației ilegale, informează vineri AFP, preluat de Agerpres.

"Vă informez că nu doresc confruntare (...). Eu propun aprofundarea dialogului, căutarea de alternative la problema imigrației", notează Lopez Obrador, anunțând de asemenea că se va deplasa vineri la Washington cu o delegație a țării sale.

Președintele american a anunțat joi că SUA vor pune în aplicare "tarife vamale de 5% la toate bunurile de proveniență din Mexic" și că acestea "vor crește progresiv, atât timp cât problema imigrației ilegale nu va fi rezolvată". Astfel, taxele vamale ar putea ajunge la 10% la 1 iulie și crește cu 5% în fiecare lună, până la limita de 25% în octombrie, dacă Mexicul "nu va opri considerabil fluxul de imigranți ilegali care trece pe teritoriul său", a precizat Trump într-un comunicat publicat de Casa Albă.

Decizia reprezintă o escaladare dramatică în bătălia pe care liderul de la Casa Albă o dă pentru a controla valul de imigranți ilegali care a crescut în pofida tuturor eforturilor sale de a construi un zid la frontiera cu Mexicul și a altor măsuri adoptate.

Oficiali americani afirmă că 80.000 de persoane sunt reținute în arest preventiv, iar zilnic sosesc pe teritoriul SUA, în medie, 4.500 de persoane. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău