Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop, întreprinde, începând de astăzi, o vizită oficială de două zile în Rep. Moldova

  • 15 Septembrie 2022 12:53
Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop, întreprinde, începând de astăzi, o vizită oficială de două zile în Rep. Moldova

Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop, întreprinde, începând de astăzi o vizită oficială de două zile în Rep. Moldova. Șeful Legislativului de la Ankara este însoțit de Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova, Mehmet Altay.

Programul vizitei oficiale include întrevederi cu președintele Parlamentului, cu președinți de comisii permanente, printre care Doina Gherman, Dumitru Alaiba, Lilian Carp și Olesea Stamate, dar și cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și ai Agenției de Investiții din Moldova.

De asemenea, oficialii turci se vor întâlni cu președinta Maia Sandu și  cu prim-ministra Natalia Gavrilița.

Pe data de 16 septembrie, delegația Marii Adunări Naționale a Turciei va vizita Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, se arată într-un comunicat al Parlamentului de la Chișinău.

Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu Turcia în 1992. De atunci și, până în prezent, între cele două țări au fost încheiate 68 de acorduri bilaterale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău