Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu o delegație de parlamentari din Austria

  • 22 Iunie 15:47
Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu o delegație de parlamentari din Austria

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Austria - Ucraina, Republica Moldova, Belarus, condus de deputatul Helmut Brandstätter, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

Discuția a vizat situația de securitate și umanitară din regiune, precum și eforturile de euro-integrare ale Republicii Moldova, în contextul cererii de aderare la UE și al opiniei favorabile a Comisiei Europene privind acordarea statului de candidat pentru țara noastră.

Potrivit deputaților austrieci, Parlamentul și Guvernul de la Viena susțin parcursul european al Republicii Moldova și sunt încrezători într-o decizie pozitivă în acest sens a statelor membre ale UE, în cadrul Consiliului European din 23-24 iunie.

Șefa statului a mulțumit Austriei atât pentru sprijinul pentru dezvoltare, acordat țării noastre de-a lungul anilor, cât și pentru susținerea pe durata pandemiei de Covid sau, mai recent, pentru a ajuta refugiații din Ucraina.

Membrii delegației au apreciat felul în care Moldova a gestionat fluxul de refugiați, dând dovadă de solidaritate în spirit european. Ei au reiterat disponibilitatea Austriei de a sprijini Republica Moldova pe calea transformării, în special pentru combaterea corupției și reformarea justiției, dar și pentru continuarea cooperării economice și în domeniul dezvoltării regionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:5,66 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
19
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău