Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul pentru Drepturile Omului al CoE, Dunja Mijatović

  • 20 Aprilie 2021 09:32
Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul pentru Drepturile Omului al CoE, Dunja Mijatović

Situația drepturilor omului în contextul pandemiei a fost discutată de președinta Maia Sandu, în cadrul vizitei sale la Strasbourg, cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatović.

Este vorba despre ratificarea Convenției de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor; lupta cu discursul de ură; extinderea acoperirii serviciilor de sănătate oferite cetățenilor și creșterea calității acestor servicii, mai ales pentru recuperarea post-Covid19,  potrivit unui comunicat al președinției. S-a discutat și despre importanța accesului la o justiție echitabilă și independentă și a atragerii atenției sporite asupra situației drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Maia Sandu a avut o întrevedere și cu Viceguvernatorul pentru strategia financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Carlo Monticelli, la care a discutat proiectele care se realizează în acest moment în Republica Moldova cu finanțare sub formă de credit din partea aceste instituții, precum și posibile proiecte noi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău