Președintele Maia Sandu convoacă astăzi în ședință Consiliul Suprem de Securitate

  • 23 Aprilie 2021 16:00
Președintele Maia Sandu convoacă astăzi în ședință Consiliul Suprem de Securitate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă în ședință Consiliul Suprem de Securitate.

„Ședința CSS va avea loc astăzi, 23 aprilie 2021, începând cu ora 17.00. Subiectul ce urmează fi abordat în cadrul ședinței este riscul de subminare a ordinii constituționale în Republica Moldova”, se menționează în comunicatul Președinției. 
 
Majoritatea PSRM-Partidul Șor l-a numit astăzi, fără concurs, pe Boris Lupașcu în funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat de șase ani. Inițiativa vine după ce Legislativul a votat pentru anularea hotărârii prin care a fost numită Domnica Manole în această funcție, în august 2019.

Deputații PSRM-Partidul Șor au adoptat o hotărâre privind „recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale”.

Potrivit deputaților PSRM, Curtea Constituțională ar fi capturată de cei trei judecători ai Curții care au votat pentru avizul respectiv: Domnica Manole, Nicolae Roșca și Liuba Șova.

Deputații PAS acuză majoritatea parlamentară de uzurparea puterii de stat. Un proteste împotriva acțunilor majorității parlamentare are lor la această oră în fața Curții Constituționale. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău