Președintele Maia Sandu a mers într-o vizită de lucru în raionul Hâncești

  • 22 Ianuarie 2021 12:45
Președintele Maia Sandu a mers într-o vizită de lucru în raionul Hâncești

Președintele Maia Sandu a anunțat că a mers într-o vizită de lucru în raionul Hâncești unde a avut mai multe întâlniri la care a discutat despre situația economică și sanitară din țară și despre evoluțiile politice din ultima perioadă.

Potrivit unui comunicat al Președinției, Maia Sandu a vorbit cu președintele raionului Hîncești, Iurie Levinschi, și cu vicepreședinții raionului, Valentina Manic, Lilia Tănase, Dumitru Cornei.
 
„Am abordat mai multe subiecte, în special situația generală din țară, vizita la Bruxelles și modul în care UE poate ajuta localitățile noastre și necesitatea alegerilor anticipate pentru a debloca situația politică actuală. Un subiect esențial este ajutorul de care au nevoie agricultorii, pentru a atenua impactul secetei și al pandemiei. Am discutat despre necesitatea asistenței pentru fermieri inclusiv la nivelul Uniunii Europene.
Am accentuat că misiunea administrației publice locale este să servească cetățeanul, iar libertatea politică și independența financiară a administrației publice locale sunt o premisă pentru dezvoltarea localităților, precum și un angajament al meu în calitate de președinte. Tocmai de aceea, am promovat și voi continua să insist pe finanțarea echitabilă a localităților și implementarea unor proiecte directe pentru localități în cooperare cu UE”, a comunicat Maia Sandu. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău