Președintele Maia Sandu a discutat cu Înaltul Comisar al OSCE pentru minorități naționale, Kairat Abdrakhman

  • 08 Iunie 2021 10:10
Președintele Maia Sandu a discutat cu Înaltul Comisar al OSCE pentru minorități naționale, Kairat Abdrakhman

Integrarea comunităților culturale, valorificarea diversității etnice și lingvistice, promovarea unei societăți tolerante și acțiunile necesare în acest scop - sunt doar câteva dintre subiectele pe care președintele Maia Sandu le-a abordat ieri în cadrul videoconferinței cu Înaltul Comisar al OSCE pentru minorități naționale, Kairat Abdrakhmanov, anunță Președinția, într-un comunicat.

 „Am ținut să menționez că scopul meu ca Președinte este să consolidez societatea și să unesc oamenii, asigurând un mediu în care fiecare cetățean se simte în siguranță, se simte respectat și are oportunități egale de dezvoltare. Ca priorități, am subliniat că ne dorim să elaborăm mai multe programe - educaționale, pentru tineri, jurnalistice -, care să-i motiveze pe cetățenii noștri să învețe mai multe unul despre altul”, a spus șefa statului după încheierea discuției.

Astfel, un accent aparte va fi pus pe dezvoltarea învățământului bilingv în regiunile populate de grupuri etnice, un potențial mare în acest sens fiind UTA Găgăuzia și raionul Taraclia.

„Președintele Maia Sandu a mulțumit oficialului OSCE pentru asistența acordată în procesul de preluare, de către R.Moldova, a bunelor practici internaționale în domeniul minorităților naționale și și-a exprimat convingerea că diferențele ne pot face mai puternici”, se mai arată în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău