Președintele Maia Sandu a discutat cu ambasadorii statelor UE acreditați în R.Moldova

  • 10 Iunie 16:13
Președintele Maia Sandu a discutat cu ambasadorii statelor UE acreditați în R.Moldova

Președintele Maia Sandu a anunțat că a discutat astăzi, în format de videoconferință, cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene, acreditați în Republica Moldova. Moderată de ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, discuția s-a focusat pe combaterea pandemiei Covid-19, pe organizarea corectă a alegerilor anticipate și pe redresarea economică a Republicii Moldova, precizează instituția prezidențială, într-un comunicat.

„Am mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul lor generos și rapid, de care ne-am bucurat în lupta cu pandemia și care ne-a ajutat să pregătim mai bine sistemul medical pentru gestionarea crizei, să salvăm vieți și să lansăm în timp restrâns campania națională de vaccinare. Cel mai recent exemplu în acest sens este donația Germaniei, în valoare de circa zece milioane de euro, transmisă chiar astăzi”, a menționat Maia Sandu. 
Un alt subiect s-a referit la Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, anunțat de Comisia Europeană săptămâna trecută.
 
„Sunt fonduri importante, care vor contribui la stabilizarea economiei țării, de aceea, vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le accesa și a le valorifica pe deplin. Pentru aceasta, trebuie să avansăm ferm în reformarea justiției și în combaterea corupției. Cu acest prilej, le-am vorbit Ambasadorilor UE despre conceptul Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, lansat acum trei zile. Șefii misiunilor diplomatice s-au arătat interesați și de desfășurarea campaniei pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Am primit asigurări din partea multor state membre UE că vor sprijini organizarea votării cetățenilor noștri stabiliți în aceste țări. Observatori europeni la alegeri vor urmări ca oamenii să poată vota nestingherit și acasă, în Republica Moldova, iar scrutinul să fie liber și corect”, a mai comunicat Președinția. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Wed
18
Thu
20
Fri
20
Sat
20
Sun
21

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău