Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu un oficial al Departamentului de Stat al SUA

  • 26 Februarie 17:06
Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu un oficial al Departamentului de Stat al SUA

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu Christopher W. Smith, Secretar Adjunct pentru Europa de Est, Politici și Afaceri Regionale în Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Președintele Maia Sandu a remarcat parteneriatul bilateral aprofundat  din ultimii ani și a mulțumit Guvernului SUA pentru asistența constantă acordată țării și cetățenilor noștri. Șefa statului și-a reafirmat angajamentul pentru continuarea reformelor inițiate pentru modernizarea Moldovei în calea sa de aderare la Uniunea Europeană și a subliniat importanța sprijinului din partea SUA a acestor reformelor. De asemenea, președintele a salutat eforturile comune de a combate corupția și de a contracara forțele care încearcă să submineze procesele democratice în Moldova.

Interlocutorii s-au referit și la securitatea regională, reconfirmându-și angajamentul de a susține Ucraina. Capacitatea Ucrainei de a rezista invaziei ruse  este vitală și pentru pacea și stabilitatea în Republica Moldova. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău