Președintele Maia Sandu: „Scena Naționalului din Chișinău, pereții lui poartă memoria a generații întregi de figuri legendare, care au făcut istorie”

  • 07 Octombrie 2021 12:12
Președintele Maia Sandu: „Scena Naționalului din Chișinău, pereții lui poartă memoria a generații întregi de figuri legendare, care au făcut istorie”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat în seara zilei de ieri la evenimentul dedicat jubileului de 100 de ani de la fondarea Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

„Am urcat cu emoție, ieri, pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău pentru a sărbători împreună cu actorii, regizorii, lucrătorii din spatele cortinei 100 de ani ai acestei instituții de cultură. Teatrul Național este un adevărat simbol al țării noastre și sunt onorată că evenimentele dedicate acestui jubileu se desfășoară sub egida Președinției Republicii Moldova. M-am bucurat că, la 27 martie, și Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat acestei inițiative, prilej cu care, încă o dată, am mulțumit României pentru sprijinul acordat proiectelor culturale din Republica Moldova”, a spus Președinta Maia Sandu.

În mesajul său, șefa statului a menționat că scena Naționalului din Chișinău, pereții lui poartă memoria a generații întregi de figuri legendare, care au făcut istorie și au schimbat istoria. Dovadă este și retrospectiva unui secol de teatru, pe care ne-au oferit-o actorii de la „Mihai Eminescu”.

„Mi-am exprimat respectul pentru înaintașii artei teatrale din Moldova, dar și pentru efortul și talentul echipei de astăzi a Teatrului Național. Le-am mulțumit pentru dedicație și, în semn de apreciere, am conferit câteva titluri onorifice unor nume notorii ale acestui teatru. Sunt nume care, cu siguranță, vor rămâne gravate în istoria scenei naționale. La mulți ani de succes, Teatrul Național „Mihai Eminescu”!”, a încheiat doamna Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău