Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda: Lituania este și va rămâne un partener de încredere al Rep. Moldova, pentru a o ajuta să treacă peste perioada complicată, generată de agresiunea rusă în Ucraina

  • 07 Mai 2022 12:09
Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda: Lituania este și va rămâne un partener de încredere al Rep. Moldova, pentru a o ajuta să treacă peste perioada complicată, generată de agresiunea rusă în Ucraina

Lituania este și va rămâne un partener de încredere al Republicii Moldova, pentru a o ajuta să treacă peste perioada complicată, generată de agresiunea rusă în Ucraina și complicațiile generate de conflictul militar din țara vecină, a declarat președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, aflat astăzi în vizită oficială la Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă comune cu președinta Maia Sandu.

Președintele Lituaniei s-a arătat îngrijorat de întețirea cazurilor de provocări în regiunea stânga Nistrului, reiterând intenția țării sale, alături de statele UE de a acorda sprijin Republicii Moldova în procesul de gestionare a fluxului de refugiați și a anunțat că va susține Chișinăul și pe plan politic și economic.

”Republica Moldova a fost grav afectată în urma războiului. Am venit aici să îmi exprim solidaritatea cu poporul țării dumneavoastră și cu autoritățile. Lituania va fi întotdeauna alături de Republica Moldova, în această situație de criză, și va oferi suport pentru ca autoritățile de la Chișinău să treacă peste această perioadă complicată și pentru a face față provocăilor. Ținând cont, mai ales de evenimentele din ultimele zile din regiunea transnistreană. E grav ce se întâmplă acolo. Nu trebuie să vă lăsați provocați. Republica Moldova trebuie să fie în siguranță. Îmi exprim totdată respectul și mulțumirea față de gestul de a deschide țara pentru miile de refugiați pe care i-ați acceptat”, a mai menționat președintele Lituaniei.

Gitanas Nauseda s-a pronunțat de asemenea pentru deschiderea piețelor Uniunii Europene pentru produsele moldovenești, optând și pentru o mai bună conlucrare în domeniile economic și securității energetice.

La rândul ei, președinta Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul acordat până în prezent Chișinăului și a reiterat dorința de integrare cât mai rapidă a Republicii Moldova în UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău