Președintele Joe Biden și prințul William al Marii Britanii au discutat la Boston despre schimbările climatice

  • 04 Decembrie 2022 09:25
Președintele Joe Biden și prințul William al Marii Britanii au discutat la Boston despre schimbările climatice

Președintele american Joe Biden a avut vineri o scurtă întrevedere, la Boston, cu prințul William, moștenitorul tronului Marii Britanii, înainte ca prințul de Wales să prezideze în cursul serii o gală privind schimbările climatice, transmite digi24.ro.

Joe Biden și prințul William și-au strâns mâinile și au făcut o scurtă plimbare, înainte de o întrevedere privată care s-a desfășurat la Biblioteca și Muzeul prezidențial John F. Kennedy. Cei doi urmau să discute despre „obiectivele climatice comune” și „prioritizarea problemelor legate de sănătatea mintală”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, înainte de întrevedere, relatează Reuters.

Prințul și prințesa de Wales, William și Kate, au încheiat vineri prima lor vizită în Statele Unite din 2014. Vizita de trei zile a cuplului britanic, prima în străinatate de la moartea reginei Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie, a fost umbrită de o nouă controversă declanșată în Marea Britanie de remarci rasiste făcute marți în timpul unei petreceri la Palatul Buckingham din Londra.

La finalul vizitei în Statele Unite, prințul de Wales, în vârstă de 40 de ani, s-a întâlnit pentru a discuta despre schimbările climatice cu președintele Biden, la Boston, oraș istoric și simbol al colonialismului britanic până la Războiul de independență al Statelor Unite la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

William a prezidat vineri seara cea de-a doua ediție a Earthshot Prize, un premiu pe care prințul de Wales l-a creat în 2020 pentru a sprijini inovațiile ce vizează combaterea schimbărilor climatice. În cadrul galei au fost acordate cinci premii a peste un milion de lire sterline (1,2 milioane de euro) fiecare, potrivit AFP și Reuters de Agerpres.

Numeroase vedete au defilat pe covorul - de această dată verde - de la MGM Music Hall din Boston, printre care cântărețele Ellie Goulding și Annie Lennox, actorul Rami Malek și fostul fotbalist David Beckham. Naturalistul și prezentatorul de televiziune David Attenborough și actrița Cate Blanchett au fost jurații acestei gale-concurs.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău