Președintele Iranului, Hassan Rouhani, acuză Israelul de asasinarea omului de știință Mohsen Fakhrizadeh

  • 28 Noiembrie 2020 09:33
Președintele Iranului, Hassan Rouhani, acuză Israelul de asasinarea omului de știință Mohsen Fakhrizadeh

Președintele Iranului a acuzat sâmbătă Israelul că a asasinat un proeminent om de știință iranian suspectat de multă vreme că ar fi creierul unui program nuclear secret, informează televiziunea de stat, citată de Reuters și AFP, preluat de AGERPRES.

Conducătorii militari și religioși au amenințat vineri cu răzbunarea pentru uciderea, vineri, a lui Mohsen Fakhrizadeh, despre care media susține că a murit la spital după ce fost împușcat de o echipă de asasini în mașina sa, în apropiere de Teheran.

"Încă o dată, mâinile nemiloase ale aroganței mondiale, cu regimul sionist uzurpator ca mercenar, sunt pătate cu sângele unui fiu al acestei națiuni", a denunțat Hassan Rouhani într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial. Iran utilizează în general expresia "aroganță mondială" pentru a desemna SUA.

"Asasinarea martirului Fakhrizadeh arată disperarea dușmanilor noștri și profunzimea urii lor... Martiriul lui nu va încetini realizările noastre", a mai menționat președintele Iranului.

Moartea lui Fakhrizadeh ar putea provoca confruntare între Iran și dușmanii săi în ultimele săptămâni ale președinției lui Donald Trump, complicând în același timp eforturile președintelui-ales Joe Biden de a resuscita destinderea din timpul mandatului lui Barack Obama, comentează Reuters.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău