Președintele iranian a declarat că țara sa va încălca sancțiunile reinstituite de SUA

  • 05 Noiembrie 2018 09:07
Președintele iranian a declarat că țara sa va încălca sancțiunile reinstituite de SUA

Președintele iranian, Hassan Rohani, a susținut luni un discurs la postul național de televiziune, în care a comentat decizia presedintelui american de a se impune sancțiuni Iranului, în legătură cu iesirea SUA din acordul nuclear, transmite Rador, cu referire la REUTERS.

Dl Rohani a declarat ferm că țara sa va încălca sancțiunile reinstituite de SUA și își va vinde în continuare petrolul.

Amintim că Iranul se confruntă cu întreaga forță a sancțiunilor impuse de SUA, după ce președintele Trump a făcut apel la un acord internațional care să pună capăt ambițiilor nucleare ale Teheranului. SUA au reinstituit gradual sancțiunile care fuseseră complet eliminate în 2015.

Sancțiunile economice americane impuse Iranului lovesc principalii piloni ai economiei țării: industria petrolieră, sectorul bancar, asigurările și așa mai departe. Scopul acestor sancțiuni este împiedicarea altor țări să aibă relații comerciale cu autoritățile de la Teheran. În aceste condiții, mai multe companii importante au oprit deja proiecte derulate, iar vânzările de petrol iranian au scăzut semnificativ.

Președintele Trump afirmă că aceasta este o politică de presiune maximă. Administrația Trump anunță că dorește un nou acord, mult mai cuprinzător, cu Teheranul.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău