Președintele Iohannis declară că România a avut o majoritate parlamentară care a lucrat împotriva românilor

  • 29 Iunie 2019 16:39
Președintele Iohannis declară că România a avut o majoritate parlamentară care a lucrat împotriva românilor

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, că în România a existat o majoritate parlamentară care "a lucrat împotriva românilor", și care a avut ca obiectiv "subjugarea justiției în interesul unor persoane".

"Am avut o majoritate guvernamentală și parlamentară care a avut obiectivul principal subjugarea justiției în interesul unor persoane. Am avut o majoritate care a încălcat principiul de bază al unei democrații, principiul care înseamnă că guvernanții trebuie să lucreze împreună și pentru cei guvernați. Am avut o majoritate care a lucrat împotriva românilor, împotriva celor guvernați, pentru a-și asigura beneficii politice", a declarat Klaus Iohannis, la ceremonia de decernare medaliei de onoare a FDGR.

El a vorbit și despre rezultatele alegerilor din 26 mai, precizând că votul de la referendum a fost atât de clar încât niciun politician nu mai îndrăznește să vină în public cu o opinie contrară, transmite Agerpres.

"Am avut pe 26 mai alegeri europarlamentare. Cu acea ocazie, am decis să convoc un referendum, pentru a da românilor ocazia să-și exprime opinia față de aceste demersuri împotriva justiției și pentru a-și exprima părerea despre guvernare. Rezultatul a fost extrem de clar. Alegerile au fost pierdute de partidul de guvernământ și au fost câștigate de Partidul Național Liberal, iar referendumul a primit un vot atât de clar, încât în ziua de azi niciun politician din România nu mai îndrăznește să vină în public cu o opinie contrară. Peste 6,5 milioane de români au votat 'DA!' la ambele întrebări puse cu ocazia referendumului. Și astfel, peste noapte, s-a schimbat percepția politică din România. Dar s-a schimbat numai percepția, încă nu componența politică din România", a spus președintele.

Acesta a adăugat că este important ca românii să înțeleagă că trebuie să participe la alegeri.

"Este doar primul pas pe care l-am făcut, alegerile europarlamentare. Urmează alegeri prezidențiale, urmează alegeri locale, în primăvara anului viitor, și urmează alegeri parlamentare, în toamna anului viitor, sau, cine știe, poate chiar mai repede. Și românii trebuie să înțeleagă că este extrem de important să participe la toate alegerile, pentru a putea repara ce s-a stricat, pentru a putea reda demnitate României", a precizat Iohannis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău