Președintele interimar al Venezuelei admite o intervenție în forță a SUA pentru a-l determina pe Maduro să renunțe la putere

  • 09 Februarie 2019 11:34
Președintele interimar al Venezuelei admite o intervenție în forță a SUA pentru a-l determina pe Maduro să renunțe la putere

Juan Guaido, care s-a autoproclamat președinte interimar al Venezuelei, a refuzat să elimine posibilitatea de a autoriza Statele Unite să intervină pentru a îl forța pe Nicolas Maduro să renunțe la putere, relatează site-ul postului France 24.

Președintele Adunării Naționale, Juan Guaido, a declarat că ar face "orice este necesar pentru a salva oamenii".

"Vom face orice are un cost social scăzut și care va genera stabilitatea în rezolvarea urgențelor", a declarat Guaido.

Statele Unite au oferit ajutor umanitar, însă produsele se află în depozite din Columbia din cauză că trupele care îl susțin pe Maduro au blocat intrarea lor în țară. 

Juan Guaido estimează că aproximativ 300.000 de oameni ar putea să moară dacă nu vor primi ajutor umanitar urgent.

Venezuela trebuie să își rezolve problemele prin discuții pașnice, iar China susține efortul comunității internaționale în acest sens, a declarat Ministerul chinez de Externe, relatează site-ul agenției Reuters.

Majoritatea statelor UE, inclusiv Marea Britanie, Germania, Franța și Spania îl recunosc pe Juan Guaido ca fiind președintele interimar al Venezuelei.

Grupul Internațional de Contact pentru Venezuela, care a fost inaugurat în cadrul unei reunui în capitala din Uruguay, a susținut că o intervenție militară ar agrava lucrurile.

Ministerul chinez de Externe a mai adăugat că susține rolul comunității internaționale și că speră că toate părțile vor avea un rol constructiv.

"Problemele Venezuelei trebuie rezolvate de oamenii săi în conformitate cu constituția și legislația, prin dialog pașnic și canale politice", a mai afirmat Ministerul chinez, citat de MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău