Președintele interimar al Senatului României, Robert Cazanciuc, a felicitat-o pe Maia Sandu: Vom fi alături de R.Moldova în parcursul său european

  • 16 Noiembrie 2020 15:48
Președintele interimar al Senatului României, Robert Cazanciuc, a felicitat-o pe Maia Sandu: Vom fi alături de R.Moldova în parcursul său european

Președintele interimar al Senatului României, Robert Cazanciuc, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru alegerea sa în funcția de președinte al Republicii Moldova și a subliniat că România sprijină parcursul european al acestei țări, scrie Agerpres.

"Am transmis puțin mai devreme un mesaj de felicitare doamnei președinte ales Maia Sandu. Am susținut din toate puterile parcursul european al Republicii Moldova. Ca secretar general al MAE, cu mulți ani în urmă, am contribuit la deschiderea a trei consulate la Cahul, Ungheni și Bălți. Practic, au fost primele steaguri puse de statul român în Republica Moldova. A fost o deschidere incredibilă care a permis cetățenilor moldoveni să aibă acces, practic, la UE, prin intermediul țării mamă. Sperăm că de aici încolo Moldova se va înscrie cu toate forțele pe acest drum pro-european, fără niciun fel de rezerve. România va fi alături de Moldova în acest parcurs european", a afirmat Cazanciuc.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a finalizat, luni dimineață, centralizarea proceselor verbale din toate cele 2.143 de secții de votare constituite atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în străinătate, iar datele cumulate indică un succes al Maiei Sandu cu 57,75% din totalul voturilor valabil exprimate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău