Președintele interimar al Partidului Popular Românesc, Tatiana Potîng, se retrage din politica activă. Formațiunea politică urmează să capete o nouă formă

  • 20 Martie 2021 14:25
Președintele interimar al Partidului Popular Românesc, Tatiana Potîng, se retrage din politica activă. Formațiunea politică urmează să capete o nouă formă

Președintele interimar al Partidului Popular Românesc (PPR), Tatiana Potîng, se retrage din politica activă și a decis să se concentreze pe activitatea didactică și de cercetare, transmite IPN. „Este o decizie asumată, luată cu ceva timp în urmă, pe care însă am preferat s-o comunic la început doar colegilor de partid, ca să consumăm subiectul transferului de putere în interiorul formațiunii politice”, a scris Tatiana Potîng într-o postare pe Facebook.

„Am participat, împreună cu echipa PPR, la procesul sinuos de unificare a dreptei unioniste în cadrul MPU, convinsă că doar împreună putem apropia acest ideal. Din păcate, nu întotdeauna elanul, credința, valorile pe care le promovăm se convertesc în voturi și scor electoral. Tendințele din politica actuală, mutațiile care se produc m-au orientat spre expresia „La vremuri noi, oameni noi” și m-au determinat să fac un pas în urmă, lăsând loc pentru cei cu mai mult nerv și mai multă vigoare”, a comentat ea.

Funcția de președinte interimar al PPR va fi preluată de liderul unionist Vlad Bilețchi.

Acum două zile, și istoricul, Ion Varta, a anunțat că se retrage din funcția de vicepreședinte al Partidului Popular Romanesc și părăsește această formațiune politică pentru că nu se regăsește în „noua formulă, pe care urmează sa o capete acest partid pe 27 martie 2021, când va deveni AUR”. El a scris, pe pagina sa de Facebook, că nu consideră potrivită „maniera pe care a preferat-o dl George Simion pentru a-și lansa propriul proiect politic (extinderea AUR-ului) în statul romanesc de dincoace de Prut - prin intermediul unui scandal de proporții, cu injurii la adresa celor doi președinți ai celor doua state românești”.

Vlad Bilețchi a confirmat pentru portalul Veridica.ro că în Republica Moldova „se va lansa o forță politică ce va purta denumirea Alianța pentru Unirea Românilor, cu denumire, esență și scop identice cu AUR din România”. El a precizat că au avut loc discuții atât în cadrul PPR, cât și cu alte formațiuni politice unioniste, dar deciziile vor fi anunțate ulterior.

Partidul Popular Românesc s-a numit inițial Partidul Liberal Reformator, lansat în 2013 în urma unei sciziuni în cadrul Partidului Liberal. PPR face parte din Mișcarea Politică UNIREA, compusă din cinci partide unioniste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău