Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, și magistratul Ghenadie Plămădeală - noii judecători ai CSJ

  • 04 Noiembrie 2021 13:04
Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, și magistratul Ghenadie Plămădeală - noii judecători ai CSJ

Majoritatea parlamentară PAS a votat astăzi pentru numirea președintelui interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Candidatura acestuia a provocat critici din partea opoziției și acuzații reciproce în plenul Parlamentului. 

Candidatura lui Dorel Musteață pentru funcția de judecător la CSJ a fost propusă de Consiliul Superior al Magistraturii încă în anul 2018. Aceasta însă a fost criticată de Blocul comuniștilor și socialiștilor. Ei consideră că, în acest caz, ar fi vorba de o înțelegere politică, iar PAS ar întoarce niște datorii, făcând referire la votul lui Dorel Musteață la Consiliul Superior al Procurorilor pentru punerea sub urmărire penală a procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Deputatul socialist, Vasile Bolea.

Pe de altă parte, președinta Comisiei juridice, deputata PAS Olesea Stamate, a menționat că Parlamentul nu face decât să examineze demersurile din partea Consiliului Superior al Magistraturii pe care fostul legislativ, controlat de socialiști, le-ar fi amânat în mod abuziv.

Și Platforma DA a cerut, într-un apel public adresat Legislativului, să nu fie votată candidatura lui Dorel Musteață, pe care îl consideră un judecător controversat.

Tot astăzi, Parlamentul l-a promovat la CSJ pe judecătorul Ghenadie Plămădeală, dar a respins candidatura Oxanei Robu la Curtea Supremă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău