Președintele în exercițiu al OSCE, Miroslav Lajčák, se află într-o vizită oficială la Chișinău, va vizita și regiunea transnistreană

  • 18 Ianuarie 2019 09:55
Președintele în exercițiu al OSCE, Miroslav Lajčák, se află într-o vizită oficială la Chișinău, va vizita și regiunea transnistreană

Președintele în exercițiu al OSCE, Miroslav Lajčák, se află într-o vizită oficială la Chișinău. El se va întâlni astăzi, 18 iqanuarie, cu ministrul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

Oficialii vor discuta relațiile bilaterale moldo-slovace, cooperarea în cadrul organizațiilor regionale și multilaterale și reglementarea transnistreană. 

Printre temele de discuție vor fi și procesul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE, rolul Republicii Moldova în cadrul Parteneriatului Estic și alegerile parlamentare din Republica Moldova. 

Oficialul slovac Miroslav Lajčák va vizita și regiunea transnistreană.

De la 1 ianuarie, Slovacia apreluat președinția rotativă a OSCE. Ministrul slovac de Externe și Afaceri Europene, Miroslav Lajčák, a menționat, la prezentarea priorităților președinției țării sale la OSCE, reglementarea conflictului din Ucraina.

El s-a referit doar tangențial la cele înghețate din alte state din spațiul post-sovietic și a vorbit despre un „impuls pozitiv” în procesul de reglementare transnistreană.

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău