Președintele Igor Dodon a discutat la telefon cu președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelensky

  • 15 Mai 2019 09:16
Președintele Igor Dodon a discutat la telefon cu președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelensky

Președintele Igor Dodon a discutat la telefon cu președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelensky despre posibilitatea organizării unei întrevederi bilaterale în timpul apropiat.

Pe contul său de Facebook, Igor Dodon scrie că a făcut un schimb de opinii cu omologul său ucrainean privind relațiile dintre Rep. Moldova și Ucraina în diverse domenii de interes reciproc.  

Igor Dodon mai scrie că ar fi convenit cu Volodimir Zelensky asupra organizării unei întrevederi la care să se discute cele mai actuale probleme, dar întâlnirea nu este confirmată și de șeful statului ucrainean.

Amintim că Igor Dodon nu a avut niciun contact cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko. în contextul în care administrația de la Kiev s-a arătat deranjată de unele declarații ale acestuia.

În 2016, Igor Dodon a declarat pentru mass mass-media rusă că peninsula Crimeea aparține de fapt Federației Ruse. După aceste declarații, ambasadorul ucrainean la Chișinău a fost rechemat la Kiev pentru consultări. Igor Dodon a precizat ulterior că declarațiile sale ar fi fost interpretate greșit, însă, el nu a fost invitat până acum în vizită oficială în Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău