Președintele Germaniei îndeamnă la restângerea contactelor, pe fondul înmulțirii contaminărilor și al noii variante Omicron

  • 28 Noiembrie 2021 12:21
Președintele Germaniei îndeamnă la restângerea contactelor, pe fondul înmulțirii contaminărilor și al noii variante Omicron

Președintele german Frank-Walter Steinmeier i-a îndemnat pe locuitorii Germaniei să-și restrângă contactele în condițiile în care al patrulea val de COVID-19 a lovit puternic această țară și există temeri cu privire la pătrunderea noii variante de coronavirus Omicron, informează duminică dpa, potrivit Agerpres.

"Este important să acționăm împreună acum", a scris Steinmeier într-un editorial pentru Bild am Sonntag. "Haideți să respectăm regulile, să reducem contactele încă o dată. Haideți să facem aceasta, pentru ca școlile și centrele de îngrijire a copiilor să nu se închidă din nou, să nu trebuiască să închidem din nou viața publică", a subliniat el.

Îndemnul lui Steinmeier survine după ce autoritățile sanitare germane au anunțat un număr record de contaminări cu noul tip de coronavirus. În unele regiuni, pacienți au fost transferați către alte landuri în condițiile în care spitalele nu mai aveau paturi libere.

Ministrul federal al Educației și Cercetării, Anja Karliczek, i-a îndemnat pe parlamentari să impună regulamente prin care locuitorilor să li se ceară restrângerea contactelor, inclusiv pentru cei vaccinați cu schema completă, în linie cu recomandările Academiei de Științe a Germaniei.

"Politicienii trebuie să urmeze sfatul științei fără ezitare. Nu mai trebuie să pierdem nicio clipă", a declarat Karliczek.

Academia de Științe a Germaniei a îndemnat la impunerea rapidă a interdicției privind contactele între locuitori, pentru câteva săptămâni, inclusiv pentru cei care au fost vaccinați cu schemă completă împotriva COVID-19, pentru a stăvili al patrulea val de contaminări. Instituția a îndemnat de asemenea la extinderea campaniei de vaccinare cu doze booster și la obligativitatea vaccinări, cel puțin pentru angajații din sistemul sanitar.

Discuțiile cu privire la răspunsul în fața celui de-al patrulea val de contaminări au devenit și mai urgente odată cu apariția Omicron, o tulpină nouă și potențial mai transmisibilă de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-2,58
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:0,45 m/s
Tue
-3
Wed
-1
Thu
-2
Fri
2
Sat
0

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău