Președintele Germaniei a fost testat pozitiv la COVID-19 și a intrat în izolare

  • 22 Martie 2022 19:31
Președintele Germaniei a fost testat pozitiv la COVID-19 și a intrat în izolare

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, se află în izolare la domiciliu după ce a fost testat pozitiv cu noul tip de coronavirus, a anunțat marți un purtător de cuvânt al Președinției germane, informează dpa, potrivit Agerpres.

Soția lui Steinmeier, Elke Budenbender, a contractat de asemenea virusul.

"Simptomele sunt medii", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit unui comunicat, toți contacții apropiați ai cuplului au fost informați.

Germania înregistrează un număr record de contaminări cu noul tip de coronavirus, în timp ce țara se pregătește să elimine treptat ultimele restricții la nivel național. Din 2 aprilie, vor rămâne în vigoare doar unele reguli legate de portul măștii sanitare, iar landurile vor trebui să declare "hotspot"-uri speciale pentru a putea reintroduce restricții limitate.

Instituția care monitorizează evoluția pandemiei la nivel național, Robert Koch Institute (RKI), a raportat marți o incidență pe șapte zile - care măsoară numărul de contaminări confirmate la 100.000 de locuitori în această perioadă - de 1,733.

De asemenea, 264 de persoane au decedat de COVID-19 în ultimele 24 de ore, într-o ușoară scădere comparativ cu o săptămână în urmă, când numărul de decese era de 283. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău