Președintele german Steinmeier a efectuat o vizită pe un submarin U-35 în Malta

  • 07 Octombrie 2022 15:55
Președintele german Steinmeier a efectuat o vizită pe un submarin U-35 în Malta

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a efectuat vineri, în Malta, o vizită pe un submarin german U-35, relatează DPA.

Submarinul a fost desfășurat în cadrul misiunii Irini a UE în marea Mediterană, misiune ce a fost înființată pentru a asigura respectarea deplină a embargoului ONU asupra armelor în Libia și care încearcă, de asemenea, să prevină traficul de persoane pe rutele pentru refugiați.

Submarinul a făcut o oprire în La Valletta pentru a realimenta și a se aproviziona cu alimente proaspete.

"Vă doresc o mare calmă pentru misiunea dvs și mult succes", le-a transmis Steinmeier echipajului și căpitanului Nils Kirschall, înainte de a merge în interiorul submarinului pentru un briefing asupra navei și a misiunii sale.

Submarinul poate detecta și monitoriza mișcări ale navelor de la mari distanțe cu tehnologia sa pe bază de sonar.

Misiunea ONU este programată să dureze până în aprilie 2023. Parlamentul german a permis participarea a până la 300 de soldați.

Submarinul U-35 a plecat din orașul german Eckernförde pe 5 septembrie, cu un echipaj de 31 de marinari, și urmează să revină pe 13 ianuarie.

Vizita lui Steinmaier pe submarin a dat startul deplasării sale oficiale de o zi în Malta. Între altele, el urmează să se întâlnească cu omologul său maltez, George Vella, și cu reprezentanți ai Agenției UE pentru azil.

Președintele intenționează de asemenea să viziteze centrul cultural germano-maltez. Înainte de a se întoarce acasă, Steinmeier va participa la o recepție găzduită de ambasadorul german Walter Hassman pentru celebrarea zilei unității germane, care a fost luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău