Președintele german Frank-Walter Steinmeier va vizita Israelul la sfârșitul lunii iunie

  • 14 Iunie 2021 16:33
Președintele german Frank-Walter Steinmeier va vizita Israelul la sfârșitul lunii iunie

Președintele german Frank-Walter Steinmeier va vizita în curând Israelul pentru a discuta, printre altele, cu noul guvern al statului evreu, după plecarea lui Benjamin Netanyahu, au anunțat serviciile sale luni, transmite AFP, citat de AGERPRES.

Vizita oficială, programată în perioada 30 iunie - 2 iulie, îi va oferi președintelui german posibilitatea de a "saluta plecarea președintelui (israelian Reuven) Rivlin și de a-l întâlni pe succesorul său, Isaac Herzog", potrivit unui comunicat.

Șeful statului german, fost ministru de externe în guvernul Angelei Merkel, intenționează să "onoreze și să întărească prietenia și relațiile speciale dintre Germania și Israel".

Vizita va oferi, de asemenea, "oportunitatea de a aprofunda schimburile politice cu noul guvern israelian cu privire la situația actuală din regiune", se adaugă în comunicat.

Șeful statului german, a cărui funcție este în esență protocolară, dorește în special să abordeze problemele privind "viitorul societății israeliene și provocările comune", în cursul acestei vizite, care era planificată inițial pentru anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei Covid-19.

Ultima sa călătorie în Israel datează din 23 ianuarie 2020, pentru comemorările marcând 75 de ani de la eliberarea lagărelor de concentrare naziste.

Duminică seară, cancelarul Angela Merkel l-a felicitat pe noul prim-ministru israelian, Naftali Bennett, care a reușit să formeze un guvern și astfel să pună capăt domniei de 12 ani a lui Benjamin Netanyahu.

Cancelarul Merkel, care va demisiona în toamnă, după 16 ani în funcția de șef al executivului celei mai mari economii europene, a declarat că dorește să coopereze "îndeaproape" cu noul guvern israelian. "Germania și Israel sunt legate de o prietenie unică pe care dorim să o consolidăm în continuare", a spus ea.

Naftali Bennett, în vârstă de 49 de ani, a preluat frâiele unui guvern de coaliție format din 26 de miniștri, reprezentând stânga, centrul și dreapta, uniți de singura dorință de a-l elimina pe Netanyahu de la putere, acuzat și judecat pentru corupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău